Ingang van Palkinto Lunchroom in Voorburg

Favorite Friday: locatie van de week PALKINTO

Leestijd: 3 minuten

PALKINTO Lunchroom in Voorburg

Ben je klaar voor Voorburgs leukste hotspot? Op 9 oktober 2019 bestond PALKINTO 1 jaar. Palkinto is het Finse woord voor gunnen. Ik gun deze locatie veel bezoekers, want dat verdienen ze! Ik vertel je waarom…

Verse munt thee en appelgebak in Palkinto Lunchroom in Voorburg

Als je naar binnen wandelt over de wit zwarte mozaïeken tegeltjesmat met PALKINTO erop, wordt je al vriendelijk welkom geheten. Hier waan je echt nog in een wereld waar gastvriendelijkheid hoog in het vaandel staat. Twee koppies achter de koffiebar die glunderen als je binnen komt, je voelt gelijk de warme sfeer die je uitnodigt om te genieten! Het interieur heeft een warme Scandinavische uitstraling met een legergroene en roze kleur en houten tafels op een mooie houten vloer.

Het verhaal van gunnen

Monique, de eigenaresse, heette mijn welkom met een heerlijke appeltaart, die iedereen kreeg om het 1-jarig bestaan te vieren. Ik vroeg haar, waarom ze PALKINTO is begonnen. Ze vertelde mij over haar werk als orthopedagoog, waar bij ze kinderen met een beperking en ouders helpt door oplossingen te bieden bij het opvoeden, onderwijs en de weg naar de arbeidsmarkt. Zelf zag zij meerdere keren dat mensen met een afstand op de arbeidsmarkt, zich machteloos voelen als zij na een korte tijd weer hun baan verliezen of moeite hebben met het verder ontwikkelen hun baan. Monique dacht; dit kan anders en is ze haar eigen horecaonderneming PALKINTO begonnen en heeft zo haar droom verwezenlijkt.

Het team

Haar team bestaat uit circa 8 a 10 jongeren met een zorgachtergrond. Daarnaast werken er een bedrijfsleider en 2 jobcoaches, die de medewerkers begeleiden en veel tijd en aandacht geven. Niemand is perfect en iedereen heeft zijn kwaliteiten, zichtbaar of niet. Persoonlijk ben ik het daar zeker mee eens. Vaak hebben mensen met een beperking nog meer inlevingsvermogen en zoeken interactie dan wie dan ook. PALKINTO staat voor dat iedereen gelijk is en zijn kwaliteiten heeft, met het motto: Everybody is a genius!

Tijdens mijn gesprek kwam één van de medewerkers, Maurice, langs om een praatje te maken. Ik voelde letterlijk zijn enthousiasme toen hij zijn ervaringen begon te vertellen over de gesprekken die hij altijd heeft met de gasten. Zo’n medewerker is goud waard. Monique heeft een mooi steady team gebouwd waarvan, op eentje na, iedereen nog steeds met plezier werkt en dat is zo voelbaar! Het gesprek en de mensen hebben mij geraakt, wauw wat een positieve vibe hangt hier!

Ontbijt, lunch en borrel

Je bent er de hele dag welkom voor ontbijt, lunch en een borrel. Alles is hier biologisch, fairtrade en ambachtelijk gemaakt. Van een smoothie bowl, verse latte met taartje of een wijntje/biertje met borrelplank vol met kleine hapjes. Wat nou leuk is; dat er ook aan de allerkleinsten is gedacht. Waar zie je nou “ranja” op de kaart staan. En de kids mogen bij het ontbijt hun eigen boterham pimpen! Verder kan je ook nog laten verrassen door de “Palkinto multichef”. Wat houdt dit in? Telkens worden er nieuwe gerechten bedacht en jij mag zelf de prijs bepalen, wat je ervoor wilt geven. Het leuke hieraan is dat jezelf wordt verrast. Daarnaast is het zo dat de opbrengst van dit bedrag in de spaarpot van het team gaat, zodat ze een leuk bedrijfsuitje kunnen doen. Deze week zijn ze van het geld naar de Efteling geweest. Hoe leuk is dat!

Ontdek je plekje

Je kunt kiezen uit verschillende plekjes: wil je een tafel met een zitbank zitten, of aan een hoger tafeltje met een barkruk of toch liever relaxed in het zithoekje met een tijdschrift. Bij lekker weer kan je ook op buiten op het terras zitten of loungen.

Vergaderlocatie of feestje te vieren?

Dat kan ook! Achteraan bevindt zich “de oud roze kamer” waar je rustig kunt flex werken, vergaderen, high-tea met circa 10 personen of een feestje te vieren hebt. De locatie is maandag dicht, maar wel te huren voor een event. De foto’s heb ik snel met mijn mobiel genomen. Eenmaal thuis bij uploaden, zag ik dat de verlichting ook al een hart uitstraalt, zie je het?

Gun jezelf een bezoek, want het is het meer dan waard.

Everybody is a genius!

Quote Everybody is a genius

Comments (19)

 • Marianne Pel

  11 oktober 2019 at 13:20

  Als je alles gelezen hebt ,geeft het aan wat een leuk idee het is, om daar een lunch te gebruiken.

 • Manon

  15 november 2019 at 15:17

  Wat een ontzettend leuk concept! Op naar een tweejarig bestaan.

  1. Samira

   15 november 2019 at 17:59

   Jazeker, echt een aanrader!

 • Cynthia

  15 november 2019 at 20:14

  Wat een mooi en creatief concept. Ik vind Palkinto multichef en het pimpen van je broodje erg origineel. Ik zal het onthouden!

  1. Samira

   15 november 2019 at 20:53

   Heel origineel, zo je zie hoe mooi simpele dingen zijn.

 • Karin

  15 november 2019 at 21:12

  Wat een gezellige inrichting en natuurlijk een fantastisch concept. Ik zal niet zo snel langs gaan omdat ik veel te ver weg woon, maar mocht ik toevallig ooit eens in de buurt zijn, kom ik zeker langs.

  1. Mandy

   17 november 2019 at 21:23

   Lijkt me een hele mooie plek! Ziet er goed uit

   1. Samira

    20 november 2019 at 18:46

    Zeker een mooie plek met mooie mensen.

  2. Samira

   20 november 2019 at 18:54

   Wat voor je bucketlist haha.

 • Georgina Lifestyle

  15 november 2019 at 21:28

  Wat een ontzettend mooi concept. Respect voor de bedenkers! Ik sluit mij er helemaal bij aan. Iedereen is gelijk! En iedereen verdient een plek op de arbeidsmarkt.

  1. Samira

   20 november 2019 at 18:54

   Zo is het!

 • Linne

  16 november 2019 at 22:05

  Wat een ontzettend leuke en knusse plek, met mooie mensen!

  1. Samira

   20 november 2019 at 18:48

   Zeker weten!

 • Jouvence

  17 november 2019 at 15:18

  Wat een ontzettend mooi interieur hebben ze daar! Prachtig concept, bij ons in het dorp zitten ook een aantal bedrijven met zo’n soort concept.

  1. Samira

   20 november 2019 at 18:47

   Ja hé, heel leuk!

 • Rory

  18 november 2019 at 09:24

  Wat een mooie missie en statement. Daar houd ik van. Denken aan anderen is sowieso een mooie gedachte vind ik. Het ziet er ook nog eens leuk uit. En het idee van de ‘Palkinto Multichef’ spreekt mij ook erg aan. Voorburg is wat ver weg voor mij maar het is goed om dit te weten. Want het blijft zeker wel hangen (ook door de naam!).

  1. Samira

   20 november 2019 at 18:43

   Absoluut ik was erg onder de indruk van Palkinto en de mensen.

 • Janet

  4 december 2019 at 20:48

  Ik ben nog nooit in Voorburg geweest maar het ziet eruit als een toffe plek met een mooi concept. Mocht ik er ooit komen, dan ga ik het onthouden.

 • Stefaan De Winter

  4 december 2019 at 21:46

  Het concept en de inrichting is echt wel iets voor mij, jammer dat het zover is voor mij! ziet er wel een topzaak uit!

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vorig bericht

Volgend bericht

error: Content is protected !!