Online marketing / SEO

Leestijd: 2 minuten

Op deze pagina vertel ik hoe ik jullie kan helpen met online marketing en SEO. En hoe je dit voor jullie venue, hotel/B&B of restaurant in de evenementen- en gastvrijheidsbranche kan inzetten.

Wat is online marketing?

Met online marketing zet je jouw product/dienst op allerlei vormen in de markt met behulp van het internet. Een wereld zonder internet is niet meer weg te denken. De online trends gaan razendsnel en ik kan me voorstellen dat je als bedrijf denkt, waar doe ik goed aan met mijn marketing. Ik help jou met je online zichtbaarheid om de geweldigste locatie te laten zien en meer verbinding te krijgen met je doelgroep. Zoals meer klanten naar je website te krijgen. Ik kan me voorstellen dat je als locatie boekingen en meer gasten wilt trekken.

Ik help je graag, mail voor meer info naar samira@greatestlocation.com of bel naar 06 – 41 03 90 21. Hieronder vertel ik over online marketing tools die ik voor jou uit handen kan nemen, zodat je tijd bespaart en uiteindelijk leads en klanten oplevert.

Hoe zet je online marketing in?

Online marketing is heel breed. Niet elke vorm is geschikt voor jou als locatie. Wil je tijd besparen, meer websiteverkeer, content voor je social media en meer verbinding met (potentiële) klanten en groeien in boekingen? Lees dan vooral verder.

Gasten die bij jullie willen boeken, willen vooral de ruimte en ligging zien. Laat dus zien wat de locatie te bieden heeft. Voor een venue is bijvoorbeeld de ligging, opstelling en capaciteit belangrijk. De kamer, sfeer en omgeving zullen bij een hotel en B&B beslissend zijn. Bij een restaurant is vooral het eten en de sfeer van de locatie van belang. Het laten zien van veel foto’s en het boekingsproces op je website zijn dus enkele onderdelen die heel belangrijk zijn om klanten te trekken. Vergeet niet dat de reis tegenwoordig op internet begint. En er zijn nogal veel locaties, dus hoe onderscheid jij je? Als locatie heb je diverse tools nodig om online vindbaar en zichtbaar te zijn. Welke tools zijn dit? In de volgende paragraaf neem ik je mee naar een paar tools.

SEO

Content marketing en sociaal media beheer zijn ook tools. Een andere krachtige tool is SEO. Dit staat voor Search Engine Optimization. In het Nederlands is dit zoekmachine optimalisatie. SEO betekent het verhogen van de kwaliteit en kwantiteit van websiteverkeer met online vindbaarheid, door niet betaalde (organische) zoekmachineresultaten. Waar zoeken gebruikers online naar? Het doel van SEO is om achter de antwoorden van vragen te komen en het type content en zoekwoorden wat gebruikers zoeken. Als je weet waar jouw doelgroep naar zoekt in Google, sta je 10-0 voor. De meeste klanten ca. 35% komen via je website. Daarom is het van uiterst belang dat je waardevolle, kwalitatieve en actuele content deelt op je website. Met SEO-proof teksten die Google dus aanspreekt, kan jij zonder platforms makkelijker gevonden worden. Hoe fijn zou dat zijn, dat jouw doelgroep rechtstreeks bij jou boekt!

Website optimalisatie

Wat gebeurt er als je doelgroep jouw website eenmaal heeft gevonden via een zoekresultaat in Google? Dan is het de bedoeling dat degene met één oogopslag kan zien wat jij als locatie te bieden hebt. Een websitebezoeker gaat niet zoeken, want dan verlaat degene jouw website. Er zijn natuurlijk talloze zoekresultaten, waar je verder op kan klikken om een oplossing op een vraag te krijgen. Met het goed inrichten van je website zorg je ervoor dat de juiste doelgroep jouw locatie vindt. Zorg dus dat je website goed is geoptimaliseerd.

Het gaat om gebruikersvriendelijk navigeren, techniek, onderhoud en content. Is je menustructuur en navigatie duidelijk? Zet hier ook enkele zoekwoorden, waar jou business opdraait, voor de SEO. Als je op een pagina komt, zorg ervoor dat de hoofdstukkoppen duidelijk je product/dienst laten zien of antwoord geeft op vragen van jouw doelgroep. Laat veel foto’s zien, zodat bezoekers een impressie hebben. Zorg ervoor dat het gelijk duidelijk is, hoe mensen jouw locatie kunnen boeken. Een website heeft maar één doel en dat is conversie oftewel een aankoop. Dat betekent bv. een boeking voor je locatie.

Houd deze website in de gaten voor meer online marketing blogartikels voor locaties in de evenementen- en gastvrijheidsbranche. Op de Over Greatest location pagina vertel ik meer over mijn diensten en over mezelf. Wil je direct meer weten over de mogelijkheden om met mij samen te werken? Je kunt mij ook een mail sturen: samira@greatestlocation.com of bellen op 06 – 41 03 90 21.

error: Content is protected !!