Receptie sportief HUP hotel in Mierlo

Favorite Friday: locatie van de week HUP Hotel

Leestijd: 4 minuten

HUP Hotel

Houd je van sporten en bijzondere hotels? Anders kom je in dit hotel wel in beweging. Het HUP Hotel in Mierlo, Noord-Brabant, noemt zichzelf “het sportiefste hotel van Nederland”. Ideaal voor een teambuilding, sportief uitje of met het gezin. Gericht op vier pijlers: Actief, stimuleren, sociaal en beleven voor de zakelijke als particuliere markt.

Samen met MICE branchegenoten bezochten we tijdens de 24 Carlton Experience o.a. dit landelijk gelegen hotel, onderdeel van de Carlton Hotel Collection. Ik kan je vertellen dit bezoek heeft op mij en iedereen veel indruk gemaakt. Het hele hotel stimuleert jou als gast om te bewegen. Alles ademt SPORT. Naast hotel is er een sportmuseum en kan je er terecht voor fitness, squash, bowlen, wellness en zwemmen. Maar ook voor vergaderen, restaurant, een take away of een kinderfeestje.

PLAY: Lobby

Als je de lobby binnen loopt om in te checken, valt je als eerste de “hello you” gele letters met neonverlichting op. De receptiebalie valt ook op met zijn groene kleur. Het materiaal is gemaakt van rubberachtige gymnastiekmatten. Op de muur achter de receptiebalie hangen allerlei sport- en spel attributen zoals een tennisracket, honkbalknuppel, hockeystick en een trofee. In het midden zie je een soort houten trappetje, speciaal voor de kleine sportfanaten. Eenmaal ingecheckt kan je kiezen tussen naar je “slaapkamer” gaan of de “sportroute” te nemen. Via lijnen en sportsymbolen kan je jouw pad kiezen.

Wat mij ook gelijk opviel, is de glijbaan links van de ingang en receptie. Hoe gaaf is dat?! Na het inchecken triggerde de glijbaan mij gelijk en ging ik voor de “blij dat ik glij” ervaring. Ai, eenmaal boven vond ik het best eng door zo’n buis naar beneden, te lang geleden haha. Kreeg toch wel een adrenaline gevoel, toen ik naar beneden glee. Best gek, maar het gaf mij een heerlijk kinderlijk gevoel. Bij de glijbaan staat ook nog een oude gymnastiekspringkast. Herinner je deze nog, net als de springbok?

Achter deze speelattributen vind je de bar- en het loungegedeelte. Hier vind je loungeschommels en loungebanken en bij de bar diverse zithoeken of je kunt zitten aan de bar.

De route naar…

Moe en voldaan na een inspirerende dag volgde ik de slaaproute naar de 4e verdieping, waar mijn kamer was. Zelfs bij de lift, wordt je nog aangemoedigd om te bewegen. Met teksten als: “There is no elevator to succes take it step by step” en bij de trappen: “Burn baby burn”. Nou de disco was al over hoor haha. Ok, ik geef het toe, ik koos toch voor de lift en zelfs op de spiegel staat de tekst: “Push yourself, not the button”. Te hilarisch en zo goed over nagedacht. Trouwens mijn ochtendgymnastiek was wel de trap af haha.

Hotelkamers

Het sportthema is zelfs helemaal doorgevoerd in de kamers. Ik heb nog nooit zo’n sportieve slaapkamer gehad. De HUP bidon en sportsokken van HUP op je bed, voor de sportactiviteiten de volgende dag. Een skippybal, zelf boven de prullenbak zat een basketbalnetje. De spiegel was in de vorm van een boksbal met podium nummer 1 opstapje en zitje in één. Boven mijn bed, stond de quote: “Well done is better than well said”. Ook in de badkamer is aan elk detail gedacht.

Sportieve hotelkamer in het HUP Hotel in Mierlo
Sportieve hotelkamer

Wat dacht je van de tekst op de shower gel: “Makes your body smell like little pony” en shampoo met de tekst: “Makes your hair look like woow” en handzeep: “Makes your hand feel like a baby”. Als handdoekdrager kan je een gymnastiekring gebruiken.

SPORT

Na een heerlijk uitgebreid ontbijtbuffet kregen we een presentatie over de visie en het bouwen van het merk HUP. Daarna gingen we er tegen aan en deden we in groepsverband de sport- en spelactiviteiten. We begonnen met een ware ijsbreker als warming up, hoe kan het ook anders van de glijbaan af en HUP naar de sportzalen.

Sportieve activiteit in het HUP Hotel in Mierlo

Als eerste konden we een voetbal tegen een interactieve voeltbalmuur schoppen, waar je trapsnelheid wordt gemeten, de hoogste score wint de faam haha. Een heerlijk fanatiek begin. Vervolgens konden we onze slag slaan op de mini midgetgolfbaan. Altijd spannend hoeveel slagen je moet slaan voordat de bal in het holletje verdwijnt. Vervolgens zochten we ons vertier aan de tafeltennistafel. We renden rondjes om het pingpongballetje op de tafel te houden. Mmm toch nog lastig, maar 10 slagen was ons record! Nadat we warm hadden geslagen, konden we ook nog golfen met een visual scherm als golfbaan. Aan het einde van de rit gingen we als teams tegen elkaar tafelvoetbal doen. Een heerlijk sportief begin van de dag.

MEET: Vergaderzalen

HUP beschikt over 16 zalen met gekoppeld de grotere  ruimtes 1 t/m 3, die plek bieden tot 600 personen en daarnaast de  vele break-out- en vergaderzalen. Ook hier is het sport thema doorgevoerd. Wat ook heel leuk is, de bioscoopzaal met een houten tribune met kussens die je zelf in allerlei vormen kunt neerzetten. Wij zaten onderuit gezakt op voetbal zitzakken en voordat we verder gingen kregen we een brain teaser. Het leukste is de HUP ballenbak, vol met gele balletjes en waar je echt kunt vergaderen of als break kunt gebruiken.

EAT: Restaurant

Naast ontbijt kan je ook in het restaurant terecht voor Grill en bowlen, ook voor niet hotelgasten. Je kunt hier ook je bestelde pizza ophalen. Hoe bijzonder is dat. Aan al het leuks komt een eind en kregen wij voor onderweg een goed verzorgende take away lunchpakket.

Wow wat een geweldige locatie is dit! Ik kan beamen dat dit het sportiefste hotel van Nederland is! Het heeft mij geactiveerd met sport en spel, gestimuleerd om de trap en vooral veel de glijbaan naar beneden te nemen, sociaal in teamverband te sporten en bovenal veel mooie belevenissen te ondergaan en jezelf te laten onderdompelen!

Dank aan Linda Kerkhoven, Vera de Haan en Laura Heukels voor deze mooie belevenis van de 24 Carlton Experience.

Comments (11)

 • rachel

  21 november 2019 at 10:16

  dat ziet er gezellig en hip uit :D, weer eens wat anders dan een standaard hotel

  1. Samira

   21 november 2019 at 13:38

   Ja hé. Zo verras je nog een je hotelgasten.

 • Jenni @ I on Image

  21 november 2019 at 10:52

  Ziet heel leuk uit!

  1. Samira

   21 november 2019 at 13:38

   Zeker leuke ervaring om daar te slapen.

 • Nicole Orriëns

  21 november 2019 at 15:12

  Wat een bijzondere insteek voor een hotel zeg! Ik vind het erg origineel en grappig. Ik ben nu heel benieuwd naar dit hotel.

  1. Samira

   21 november 2019 at 15:33

   Ja echt een hotel met meerwaarde. Zelfs als je niet sportief bent. Fun voor jong en oud.

 • Jouvence

  21 november 2019 at 17:23

  Ziet er erg leuk uit en geweldig die glijbaan bij de receptie!

 • Amy

  21 november 2019 at 17:32

  Wat een gaaf hotel! Dat is nog eens een mooie experience, het lijkt mij waanzinnig om hier eens heen te gaan. Ook interessant als vergaderlocatie trouwens!

 • Alexandra

  21 november 2019 at 23:34

  Voor sportliefhebbers een geweldig hotel. Ook leuk met actieve kids lijkt mij. Origineel concept.

 • Maaike

  22 november 2019 at 08:08

  Wat een ontzettend leuk concept. Ik hou wel van dat soort originele locaties!

 • Dhini

  22 november 2019 at 09:34

  Wat gave hotel. Superleuk dat er glijbaan daar. Dat zouden wij willen een keertje daar nacht(en) slapen

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vorig bericht

Volgend bericht

error: Content is protected !!