Mergelsculptuur Daelhemergroeve in Valkenburg aan den Geul

Favorite friday: locatie van de week Daelhemergroeve

Leestijd: 4 minuten

Op zoek naar een bijzondere eventlocatie in Limburg, buiten de randstad? Ver weg van een zaal tussen 4 muren en een statische omgeving. Dan is deze in eventlocatie in Limburg wat voor jou! De Daelhemergroeve in de mergelgrotten in Valkenburg aan de Geul. Een paar weken heb ik hier bij een zakelijke bijeenkomst gefotografeerd. Je kunt hier terecht voor een presentatie, vergadering met een teambuildingsactiviteit. Of met het einde van het jaar in zicht kun je deze locatie omtoveren voor een kerstfeest voor het personeel. Laat je verrassen door deze unieke locatie.

Historie

Deze ondergrondse historische kalksteengroeve is al 400 jaar oud. Begin vorige eeuw is hier een model steenkolenmijn met een museum gerealiseerd. Sinds de jaren 70 heeft het andere grotgedeelte ook een horeca bestemming, die in de jaren 90 is uitgebreid naar eventlocatie.

Eventlocatie in Limburg

Als je de Daelhemergroeve binnen wandelt, kom je terecht in het restaurant. In het midden van het restaurant kan je de steile trap naar beneden nemen waar de toiletten en de feestgrot zijn. De feestgrot biedt ruimte vanaf 10 – 350 personen. Voor zakelijke bijeenkomsten zoals een presentatie is de ruimte geschikt voor ongeveer van 30 personen. Voor een feest kan je van het maximale aantal uit gaan. De locatie beschikt ook over een draadloze beveiligde WiFi verbinding.

De entree van de ruimte heeft een smalle doorgang die naar het einde toe iets breder wordt. Links is het buffet met koffie/thee en natuurlijk mogen de echte Limburgse vlaaien niet ontbreken. Rechts staan de statafels die verder doorlopen. Aan het einde van de ruimte is het zitgedeelte met stoelen voor de bijeenkomst. Hier hangt een scherm en daarachter bevindt zich een soort van dj booth met licht- en geluidsinstallatie. Als je voorbij het buffet links naar achteren loopt kom je bij een bar. Rechts hiervan zie je een smallere gang met uitgemergelde beelden. Deze ingang leidt naar een kleinere ruimte met statafels, die ideaal is voor borrels. De totale ruimte is zelf in te delen voor een feest, vergadering of sit down diner.

Feestlocatie Daelhemergroeve in Valkenburg aan den Geul

Setting

Kom je weleens op locaties, die je nog moet aankleden om meer sfeer te creëren? Bij deze eventlocatie in Limburg hoeft dat niet. Ik krijg al een warm gevoel als ik naar binnen wandel, ondanks dat het in een grot is, is hier vloerverwarming aangelegd. Ik vond het er niet koud. De mergelgroeve is als locatie al uniek en heel bijzonder dat zoiets onder de grond zich bevindt. Met sfeerverlichting kan je al heel veel doen. Op de tafels en zijkanten staan overal kandelaars met kaarsen of er hangen kaarsenstandaards. Verder wordt er gewerkt met ledverlichting, die je in allerlei kleuren kunt instellen.

Teambuilding

Knikkende knieën gekregen van het zitten? Geen nood, voor meer beweging kan je na het vergaderen terecht bij Mergelrijk. Hier kan je allerlei mergel- en zandsculpturen zien. Zo kan je als teambuilding een cavechallenge doen. Dat is een speurtocht in het ondergrondse grottenstelsel met allerlei opdrachten en puzzels die je moet oplossen. Voor de actievelingen kan je ook grotbiken. Dan leg je een parcours van 8 tot 10 kilometer af door het 70 kilometer lange gangenstelsel. Onder leiding van een gids ga je op zoek naar de mooiste plekjes van de grot.

Borrelend hoogtepunt

Aan het einde van het event hebben we in een zijvleugel van het restaurant de borrel. Bij de borrel werden diverse gangen met kleine gerechten geserveerd. Dit was voor mij al een walking dinner. Wat een culinair genot, was dit zeg! Hier wordt creatief met eten omgegaan.
Het restaurant werkt met streekproducten en seizoensgebonden groenten uit een lokale moestuin.

Verwacht je bij een borrel een bitterbal? Hier krijg je een gezond broodje bietenbal, dat heerlijk smaakt. Anderen gerechten die o.a. werden geserveerd: wraps met onder andere zalm, met Japanse kipspiesjes en ook de patat smaakte super. Heel verassend of misschien niet, kregen we als laatste zwart gekleurd ijs geserveerd. Hoe toepasselijk? Hun zogeheten: steenkolenijs. Die smelt op je tong en waarvan je tong toch niet zwart van wordt haha.

Dessertbuffet Daelhemergroeve in Valkenburg aan den Geul

Mocht je dus nog een leuk eetadresje willen bij deze eventlocatie in Limburg, kan je dus ook enkel in het restaurant terecht.

Klantbeleving

De reis er naar toe zorgt al voor beleving. Je rijdt door het dorp Valkenburg aan de Geul en dan rijdt je naar boven de Cauberg op. Halverwege bevindt zich de Daelhemergroeve. Hoewel alles ondergronds is, heb ik de afsluiting zeker als een hoogtepunt ervaren. Dat is een mooie piekbeleving aan het eind, die voor de klantbeleving erg fijn is. Voor de locatie is dit heel erg belangrijk, omdat klanten je dan positief onthouden.

Adres: Daalhemerweg 31a, Valkenburg aan de Geul
Navigatieadres voor gratis parkeerterrein aan de overkant is Daalhemerweg 144 (met parkeermunt)

Comments (1)

  • Esmeralda

    11 november 2019 at 21:01

    Leuk dat ze ook aparte hapjes serveren en dat op een historische locatie.

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vorig bericht

Volgend bericht

error: Content is protected !!