Door mijn lens fotografeer ik het Dwingelderveld

Door mijn lens

Leestijd: < 1 minuut

Terug in de tijd

Letterlijk en figuurlijk neem ik je met mijn website mee. Hoe ik de dingen bekijk voor en achter de lens. Mijn passie voor fotograferen is ontstaan sinds ik zelf ben gaan reizen.

Je komt op zoveel mooie locaties in Nederland en daarbuiten, die je gewoon wilt vastleggen om thuis nog na te genieten. Het is erg gaaf om een verhaal te vertellen van je foto’s die je maakt.  Ik probeer iets moois vast te leggen, zodat het moment nooit verloren gaat. Een beeld zegt meer dan woorden.

leg het moment vast, dit leeft voor altijd en het is onmogelijk om het moment op dezelfde manier opnieuw vast te leggen, dus pak het!

Vroeger

In het begin nam ik nog de analoge camera met fotorolletjes mee van mijn ouders of zo’n weggooi compact camera. Als je maar 24 of 36 foto’s op 1 rol hebt, kijk je wel goed wat je fotografeert. Toch was het altijd wel spannend; twee weken wachten, totdat je foto’s klaar zijn en vooral of ze gelukt zijn. Dat kan je tegenwoordig niet meer voorstellen met een geheugenkaartje van 32 GB voor duizenden foto’s die je gelijk kan bekijken.

Nu

In 2001 heb ik mijn eerste digitale compact camera gekocht. Wat een verrijking was dat, haha. De eerste jaren heb ik mij vooral bezig gehouden om mooie plaatjes te schieten. Toen was dit nog verre weg van creatieve compositie.

Het nadeel of nou ja – van digitaal fotograferen dat je lui wordt van niet ontwikkelen, dus ik heb een heel groot digitaal archief. Met de komst van de digitale reisalbums is het wel wat makkelijker geworden. Toen ik ouder werd, ging ik steeds meer bijzondere reizen maken. Hierdoor wilde ik wel een goede camera hebben met meer mogelijkheden.

Door mijn lens

In 2012 ging ik naar Zweeds Lapland en wilde daar graag het Noorderlicht vastleggen. Tja toen was de stap snel gemaakt naar de spiegelreflex camera en heb ik het Noorderlicht 2x daar vastgelegd. Niet echt scherp, maar wel een hele ervaring en genoten met mijn eigen ogen. Inmiddels heb ik het Noorderlicht ook in IJsland mogen aanschouwen en toen beheerste ik meer de technische kennis om een goede Noorderlicht foto te maken.
Toch ben ik blij dat ik de goede oude tijd heb meegemaakt en waardeer ik het gemak van tegenwoordig foto’s maken zeker.

Comments (1)

 • info

  8 juli 2020 at 00:23

  Hello! This is my 1st comment here so I just wanted to give a quick shout out and
  tell you I genuinely enjoy reading your articles.
  Can you suggest any other blogs/websites/forums that go over
  the same topics? Many thanks!

  My blog post :: info

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vorig bericht

Volgend bericht

error: Content is protected !!