Content marketing

Leestijd: 3 minuten

Op deze pagina vertel ik over content marketing. En hoe je dit voor jullie venue, hotel/B&B of restaurant in de evenementen- en gastvrijheidsbranche kan inzetten.

Content is king door SEO en Social Media

Wat is content marketing?

Marketing is een breed begrip. In het kort is marketing; dat je op de behoefte van een afnemer in inspeelt door jouw product/dienst te promoten en te verspreiden. Dus alle activiteiten die koper en verkoper bij elkaar brengen.

Als je de definitie van ‘content’ in de Van Dale zoekt, kom je het woord: ’tevreden’ tegen. Content is een Engels woord, wat meer bekendheid heeft gekregen in 1996. In 1996 riep Bill Gates de woorden ‘content is king’. Ofwel ‘content is key’ en de sleutel naar jouw succes.

Content is de verzamelnaam van allerlei inhoudelijke informatie wat gedeeld wordt. Dat kan tekst, beeld of geluid zijn. Content schrijven is erg belangrijk. Zo kan  je laten zien; waar jij of jouw bedrijf voor staan. Als je veel waardevolle content creëert en verspreid, kan je een betrokken en loyale doelgroep krijgen, die je aan jou en jouw bedrijf kan binden en laten activeren. Dat is eigenlijk content marketing. Je kijkt dus naar de behoeften en interesses van jouw doelgroep en helpt hen bij het oplossen van een vraag of probleem. Content schrijven is iets anders dan een tekstschrijver die vaak algemene teksten schrijft. Online schrijven gaat ook veel verder dan een simpele tekst, want je wilt natuurlijk gevonden worden. Daar komt dan ook zoekmachine­optimalisatie bij kijken (SEO: Search Engine Optimization) en analytische tools.

Content marketing voor locaties in de evenementen- en gastvrijheidsbranche

Ik help jou als locatie in de evenementen- en gastvrijheidsbranche met waardevolle content om online zichtbaar te zijn en meer verbinding met jouw doelgroep/klanten te krijgen. Vanuit mijn werk als Directiesecretaresse en Event Manager heb ik altijd locaties geboekt. Ik was altijd op jacht naar geweldige bijzondere locaties voor mijn managers en klanten. Zelf als ik privé een etentje heb of ergens loop, vraag ik naar de mogelijkheid om te vergaderen of capaciteit voor een groter event. Vaak maak ik wat foto’s en vraag ik een kaartje waar ik enkele trefwoorden op schrijf over die locatie. Ik vind het ook altijd leuk om speciale hotels of B&B’s op een bijzondere plek te ontdekken, die net als ik gastvrijheid hoog in het vaandel hebben staan. Het zit in mijn DNA en nu 21 jaar verder wil ik mijn passies samen laten komen. Mijn gevoel voor een geweldige locatie of dat nu een venue, hotel/B&B of restaurant is, wil ik helpen met online content marketing. Ik kan mij goed in jullie doelgroep verplaatsen, omdat ik altijd locaties heb geboekt.

Rechtstreekse boekingen voor jouw locatie

Online marketing is voor de meerderheid van locaties nog nieuw. Voor online vindbaarheid sluiten locaties zich vaak aan op diverse online platforms om gevonden en geboekt te worden. En krijgt het platform een fee. Als je pas begint zou je hiervoor kunnen kiezen om meer naamsbekendheid te krijgen en jouw doelgroep kennis te laten maken met jouw locatie. Of je nu een venue, hotel/B&B of restaurant bent. Vaak gaat het aankoopproces hetzelfde. Maar weten jullie dat je zelf ook door klanten rechtstreeks gevonden kan worden, als je jouw website hierop inricht?

Je hebt veel meer zelf in de hand, dan je zelf denkt. Het begint met je doelgroep en doelen beschrijven. Als je dit precies weet, kan je helpen in de behoefte en hierop inspelen. Je kunt een goede technische website met actuele SEO-proof content (vindbaarheid in Google) maken. Hierbij speelt de structuur en opbouw van de website een grote rol. Verder kan je met aansluitende social media kanalen, waar je doelgroep zit, nog meer online zichtbaar zijn. Durf ook te reageren op social media en ga het gesprek aan met je doelgroep.

Tijden veranderen ook. De jonge generatie professionals zoekt online weer anders dan de oudere generatie. Per beroepsgroep kan dit ook nog verschillen. Hier moet je ook rekening mee houden in de online vindbaarheid. Zeker in deze snelle tijd, zal je mensen moeten prikkelen en laten zien wat jouw locatie te bieden heeft.

Houd deze pagina in de gaten voor meer content marketing blogartikels voor locaties in de evenementen- en gastvrijheidsbranche. Op de Over Greatest location pagina vertel ik meer over mijn diensten en over mezelf.

Wil je meer weten over de mogelijkheden om met mij samen te werken? Je kunt mij een mail sturen: samira@greatestlocation.com of bellen op 06 – 41 03 90 21.

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

error: Content is protected !!